Босненски език : Преводи

Преводаческа къща Скриванек предлага преводи от и на босненски език, извършени от преводачи с дългогодишен опит в сектора и специализирани познания в необходимата област – медицина, финанси, право, в зависимост от нуждите на клиента. Докато извършва превода от босненски на български език и обратно, умелият преводач точно предава информацията, съдържаща се в материала, като поддържа съответствието с изходния текст. Нашият опит е гаранция за вашето удовлетворение от извършения превод. Босненският език е един от нашите специалитети. Нашите офиси се намират в София и Пловдив. Ако търсите професионалист, който използва босненски език, току-що намерихте правилното място – нашето предложение включва цялостни услуги за превод от български на босненски и от босненски на български език. Ние също така предлагаме преводи от всеки език, включен в нашата оферта, на босненски и обратно.

Кой говори босненски?

В целия свят има приблизително 3 милиона души, които използват босненски език. За по-голямата част от тях това е родният им език. Босненският принадлежи към западната група южнославянски езици, представляващи част от голямото семейство на индоевропейските езици. Босненският език ще бъде особено полезен, ако планирате да разширите бизнеса си в Босна и Херцеговина, както и в Сърбия. Ще срещнем и малко потребители на този език в Косово и Черна гора.

История на босненския език

Има много спорове относно босненския език. Огромно предизвикателство е да определим безспорна дата, от която можем да говорим за босненския език. Въпреки че някои учени предполагат, че неговото начало трябва да се търси през Средновековието, все още няма доказателства за това. През 70-те години босненският вариант на езика започва да се отличава в сърбо-хърватския език (до сръбския и хърватския вариант на езиците). Едва през 90-те години започва процесът на кодификация и стандартизация на босненския език. В този период е публикуван първият речник и се определя граматиката му. Издадени са и първите учебници по босненски език. През 1995 г. след разпадането на Югославия е прието официалното наименование „босненски“. Днес някои езиковеди все още включват босненския език в сръбския и хърватския език.

Използване на босненски език в бизнеса

Въпреки че на международната сцена босненският не играе значителна роля, познанията му може да са много полезни за извършване на бизнес в Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора. Следователно, действайки на този пазар, е изключително важно да се погрижим за професионални преводи на всички корпоративни материали на босненски език, докато в случай на внос на стоки или суровини на босненския пазар, си струва да се извърши професионален превод от босненски на български език. Определено ще допринесе за успеха на взискателния международен пазар.

Преводачи на босненски език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от и на босненски език. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим превод на споразумение от босненски език или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от босненски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от босненски език:

стандартни и бизнес преводи на и от босненски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на босненски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на босненски език – симултанен и консекутивен.

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на босненски  език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!