Индонезийски език : Преводи

Преводаческа къща Скриванек предлага преводи на индонезийски език, извършени от преводачи с дългогодишен опит в сектора и специализирани познания в необходимата област (медицина, финанси, право – в зависимост от нуждите на клиента). Докато извършва превода от индонезийски на български език и обратно, умелият преводач точно предава информацията, съдържаща се в материала, като поддържа съответствието с изходния текст. Нашият опит е гаранция за вашето удовлетворение от извършения превод. Индонезийският език е един от нашите специалитети. Нашите офиси се намират в София и Пловдив. Ако търсите професионалист, който използва индонезийски език, току-що намерихте правилното място – нашето предложение включва цялостни услуги за превод от български на индонезийски и от индонезийски на български език. Ние също така предлагаме преводи от всеки език, включен в нашата оферта, на индонезийски и обратно.

Кой говори индонезийски език?

Повече от 200 милиона души използват индонезийски език по целия свят. За по-голямата част от тях това е родният им език. Индонезийският принадлежи към групата на малайско-полинезийските езици, съставляващи част от голямо семейство от австронезийските езици. Индонезийският език ще ви бъде особено полезен, ако планирате разширяването на вашите бизнес дейности на индонезийския пазар. Освен това, хора, говорещи индонезийски може да се намерят и в Малайзия и Източен Тимор.

История на индонезийския език

Индонезийският език няма една общоприета форма. Може да се разбира като съвкупност от малайски разновидности, използвани в Индонезия. Това е националният стандартен език, основан на диалекта Джохор-Риау. От стотици години малайският език играе главната роля в Индонезийския архипелаг. Бизнес отношенията, поддържани преди години от различни етнически групи, бяха основният канал, чрез който малайският език се е разпространявал. В крайна сметка старият малайски става „lingua franca“ и се използва често от по-голямата част от населението на архипелага. Индонезийският език се счита за разновидност на малайския език. Разликите в произношението и лексиката произтичат главно от влиянието на холандския и яванския език върху индонезийския. Някои езиковеди твърдят, че индонезийският е бил най-разпространеният сорт малайски.

Използване на индонезийски език в бизнеса

Въпреки че на международната сцена индонезийският не играе значителна роля, познанията по езика в Индонезия и Малайзия са задължителни за извършване на бизнес дейности. Индонезия бавно започва да привлича български компании. Икономиката ѝ е най-голямата в региона на Югоизточна Азия, което я нарежда в групата на Г-20. Основава се на промишлеността, въпреки че селското стопанство също играе важна роля. Следователно, навлизайки на тези пазари, е изключително важно да се грижим за професионални преводи на всички корпоративни материали на индонезийски език. В случай на внос на стоки (напр. какао или гума, с които Индонезия е известна) на българския пазар, си струва да се погрижите за професионални преводи от индонезийски на български език. Определено ще допринесе за успеха на взискателния международен пазар.

Преводачи на индонезийски език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от и на индонезийски език. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим преводи на споразумения или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от индонезийски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от индонезийски език:

стандартни и бизнес преводи на и от индонезийски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на индонезийски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на индонезийски език – симултанен и консекутивен.

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на индонезийски език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!