Испански език : Преводи

Кой говори испански?

Испанският език принадлежи към групата на романските езици, съставляваща част от индоевропейското езиково семейство. Той е един от най-популярните езици в света. Около 650 милиона души говорят испански език. Счита се, че 1,5 милиарда души го знаят.

Можем лесно да общуваме на испански в много страни в Европа, Африка и Америка. Той е официалният език в Испания, Аржентина, Боливия, Чили, Мексико, Перу, Гватемала, Венецуела, Парагвай и много други страни. Интересното е, че той е приет като официален език от много организации: ООН, ЕС, ЮНЕСКО, СТО, СЗО, ФИФА, УЕФА и редица други. Можем да различим няколко вариации на този език: кастилски, баски, каталунски и галисийски.

История на испанския език

След разпадането на Римската империя латинският език започва да губи ролята си на световната сцена. Това води до формиране на много диалекти и езици, включително кастилски, който се е зародил на Иберийския полуостров, около V в. сл. Хр. Литературният език се основава на кастилски и през 1253 г. Алфонсо X от Кастилия му дава предимство пред други разновидности. Епосът „Poema del mio Cid“ от XII век се счита за най-стария испански текст. През XV век е създадена пълната граматика на испанския език.

Използване на испански език в бизнеса

Испанският е вторият най-говорим език в света. С него си гарантираме отлична комуникация в Испания и по-голямата част от територията на Южна Америка. Ползването на испански език е полезно не само в бизнес дейностите, извършвани в испаноговорящите страни, но и в лобистките дейности поради значението му в ЕС и ООН.

Преводачи на испански език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от испански на български и от български на испански език. Ние си сътрудничим с опитен персонал от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим превод на споразумение от испански език или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от испански език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от испански език:

стандартни и бизнес преводи на и от испански език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на испански език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на испански език – симултанен и консекутивен.

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на испански език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!