Казахски език : Преводи

Преводаческа къща Скриванек предлага преводи на казахски език, извършени от преводачи с дългогодишен опит в сектора и специализирани познания в необходимата област (медицина, финанси, право – в зависимост от нуждите на клиента). Докато извършва превода от казахски на български език и обратно, умелият преводач точно предава информацията, съдържаща се в материала, като поддържа съответствието с изходния текст. Нашият опит е гаранция за вашето удовлетворение от извършения превод. Казахският език е един от нашите специалитети. Нашите офиси се намират в София и Пловдив. Ако търсите професионалист, който използва казахски език, току-що намерихте правилното място – нашето предложение включва цялостни услуги за превод от български на казахски и от казахски на български език. Ние също така предлагаме преводи от всеки език, включен в нашата оферта, на казахски и обратно.

Кой говори казахски език?

Приблизително 8 милиона души използват казахски език. За по-голямата част от тях това е родният им език. Казахският принадлежи към групата на кипчакските езици, съставляващи част от алтайското езиково семейство. На казахски се говори главно от хора, живеещи в Казахстан. Големи групи потребители на този език могат да бъдат намерени в: Монголия, Узбекистан, Китай и Русия. Малки казахски малцинства могат да бъдат намерени в: Афганистан, Иран, Турция и Германия.

История на казахския език.

Историята на казахския език започва преди около хиляда години. Дълго време той остава под влияние на руския език. До 1929 г. се пише с арабска азбука. По-късно съветските власти въвеждат латинската азбука и накрая кирилицата. Президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев определя XX век като период, в който езикът и културата на Казахстан са опустошени. Властите на Казахстан започват да създават латиница за казахския език. В момента в Казахстан този език се пише както на латиница, така и на кирилица. Над милион потребители на казахски език в Китай използват арабската азбука, подобна на тази, която се използва за писане на уйгурския език.

Използване на казахски език в бизнеса

Казахстан ще бъде полезен за всички, които планират да започнат бизнес дейности в Казахстан, Узбекистан и Монголия. Следователно, действайки на този пазар, е изключително важно да се погрижим за професионални преводи на всички корпоративни материали на казахски език, докато в случай на внос на стоки или суровини, си струва да се извърши професионален превод от казахски на български език. Определено ще допринесе за успеха на взискателния международен пазар.

Преводачи на казахски език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от и на казахски език. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим преводи на споразумения или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от казахски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от казахски език:

стандартни и бизнес преводи на и от казахски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на казахски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на казахски език – симултанен и консекутивен.

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на казахски език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!