Корейски език : Преводи

Преводаческа къща Скриванек предлага преводи на корейски език, извършени от преводачи с дългогодишен опит в сектора и специализирани познания в необходимата област (медицина, финанси, право – в зависимост от нуждите на клиента). Докато извършва превода от корейски на български език и обратно, умелият преводач точно предава информацията, съдържаща се в материала, като поддържа съответствието с изходния текст. Нашият опит е гаранция за вашето удовлетворение от извършения превод. Корейският език е един от нашите специалитети. Нашите офиси се намират в София и Пловдив. Ако търсите професионалист, който използва корейски език, току-що намерихте правилното място – нашето предложение включва цялостни услуги за превод от български на корейски и от корейски на български език. Ние също така предлагаме преводи от всеки език, включен в нашата оферта, на корейски и обратно.

Кой говори корейски език?

В световен мащаб броят на потребителите на този език може да се определи на около 77 милиона. Корейският е изолиран език и не принадлежи към никое езиково семейство. По-голямата част от потребителите на корейски език живеят на Корейския полуостров. Корейски се използва и от жителите на Янбиан, автономна префектура в източната част на провинция Дзилин, Китай, в републиките на бившия Съветски съюз, САЩ, Канада, Бразилия и Япония.

История на корейския език

Корейският произхожда от среднокорейския език, който от своя страна е потомък на старокорейския език, базиран на езика, използван в Праисторическата Корея. Произходът на този последен език все още се оспорва, но корените му се търсят в района на Манджурия, земя, разположена в северната част на Китай. Китайските герои се появяват в Корея около I век пр.н.е. Азбуката е била приспособена към корейския език, и става известна като ханджа и се използва за писане на корейски повече от хиляда години. В момента ханджа вече не се използва в ежедневието заради неудобствата, които създава. Въпреки това той все още е важен в историческите и езиковите изследвания. Нито Южна Корея, нито Северна Корея възразяват срещу преподаването на ханджа, въпреки че това вече не е официално използван език в Северна Корея, а използването му в Южна Корея е запазено за специални обстоятелства. Повечето думи, които обикновено се използват на корейски език, са от корейски произход, но повече от 50% от общия речник имат източници по корейски начин за четене на китайски букви. Корейският е тип език SOV (Subject Object Verb – език, използващ тип изречение, в което субектът присъства преди обекта, а глаголът се среща в края).

Използване на корейски език в бизнеса

Въпреки, че на международната сцена корейският език не играе значителна роля, корейските продукти от автомобилната и електронната индустрия са добре познати. Марките Kia, Daewoo, Samsung, LG, Hyundai и SsangYong имат много клиенти от цял свят. Следователно, работейки на този пазар, е изключително важно да се погрижим за професионални преводи на всички корпоративни материали на корейски език, докато в случай на внос на стоки или суровини от корейския пазар, си струва да се извърши професионален превод от корейски на български език. Определено ще допринесе за успеха на взискателния международен пазар.

Преводачи на корейски език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от и на корейски език. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим превод на споразумения или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от корейски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от корейски език:

стандартни и бизнес преводи на и от корейски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на корейски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на корейски език – симултанен и консекутивен.

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на корейски език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!