Молдовски език : Преводи

Преводаческа къща Скриванек предлага преводи на молдовски език, извършени от преводачи с дългогодишен опит в сектора и специализирани познания в необходимата област (медицина, финанси, право – в зависимост от нуждите на клиента). Докато извършва превода от молдовски на български език и обратно, , умелият преводач точно предава информацията, съдържаща се в материала, като поддържа съответствието с изходния текст. Нашият опит е гаранция за вашето удовлетворение от извършения превод. Молдовският език е един от нашите специалитети. Нашите офиси се намират в София и Пловдив. Ако търсите професионалист, който използва молдовски език, току-що намерихте правилното място – нашето предложение включва цялостни услуги за превод от български на молдовски и от молдовски на български език. Ние също така предлагаме преводи от всеки език, включен в нашата оферта, на молдовски и обратно.

Кой говори молдовски език?

Приблизително 2,5 милиона души използват молдовски език в целия свят. За огромната част от тях това е техният роден език. Молдовският принадлежи към групата на романските езици (а именно източните романски езици), съставляващи част от индоевропейското езиково семейство. Молдовският обикновено се счита за диалект на румънски език, особено в Румъния, където живеят голям брой потребители на този език. Молдовският ще бъде особено полезен, ако планирате разширяването на вашите бизнес дейности на молдовския, румънския или украинския пазар. Потребителите на молдовския език могат да бъдат намерени в различни региони на Украйна. Емигранти от Молдова също живеят в най-големите градове в Русия – Москва и Петербург.

История на молдовския език

Молдовският език се появява за първи път в Княжество Молдова в средата на шестнадесети век. По-рано в тези области се е използвал старославянският език. Първите текстове, които се появяват на молдовски език, са Библията (а именно Псалтирите Шея, Воронет и Хурмузаки). Друго важно произведение в историята на молдовския език е Кодексът на Воронет, в който е отчетен молдовско-румънският ротацизъм (преход на определени звуци в „rra“ звук). Едно от най-важните литературни произведения, написани в Молдова, е Йероглифна история от Димитрий Кантемир, първият роман, написан на молдовски език. До 1860 г. молдовският се пише на кирилица. След това преходът към латинската азбука продължава до края на XIX век.

Използване на молдовски език в бизнеса

Въпреки че на международната сцена молдовският език не играе значителна роля, познанията по него може да са много полезни за осъществяване на бизнес в Русия и Украйна, докато в Молдова и Румъния всъщност са незаменими. Следователно, действайки на този пазар, е изключително важно да се погрижим за професионални преводи на всички корпоративни материали на молдовски език, докато в случай на внос на стоки или суровини от молдовския пазар, си струва да се извърши професионален превод от молдовски на български език. Определено ще допринесе за успеха на взискателния международен пазар.

Преводачи на молдовски език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от и на молдовски език. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим превод на споразумение от молдовски език или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от молдовски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от молдовски език:

стандартни и бизнес преводи на и от молдовски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на молдовски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на молдовски език – симултанен и консекутивен.

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на молдовски език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!