Монголски език : Преводи

Преводаческа къща Скриванек предлага преводи на монголски език, извършени от преводачи с дългогодишен опит в сектора и специализирани познания в необходимата област (медицина, финанси, право – в зависимост от нуждите на клиента). Докато извършва превода от монголски на български и обратно, , умелият преводач точно предава информацията, съдържаща се в материала, като поддържа съответствието с изходния текст. Нашият опит е гаранция за вашето удовлетворение от извършения превод. Монголският език е един от нашите специалитети. Нашите офиси се намират в София и Пловдив. Ако търсите професионалист, който използва монголски език, току-що намерихте правилното място – нашето предложение включва цялостни услуги за превод от български на монголски и от монголски на български език. Ние също така предлагаме преводи от всеки език, включен в нашата оферта, на монголски и обратно.

Кой говори монголски език?

Повече от 7 милиона души използват монголски език по целия свят. Той принадлежи към групата на монголските езици, съставляващи част от алтайското езиково семейство. Тази група, с изключение на монголския, включва така наречените периферни монголски езици, които се използват само от няколкостотин хиляди души. Монголският език може да бъде разделен на следните диалекти: Khorchin-Tumet, Khorchin, Chakhar, Ordos, Adzmachin, Oirat. Ползващите монголския език могат да бъдат намерени главно в Монголия. Те също живеят в Китай и в сибирската част на Русия.

История на монголския език

Най-ранният запазен монголски текст е Stele на Yisangge. Това e вид описание на спортове, написан на камък на монголски през 1224 или 1225 година. Важен паметник на монголския език е монголско-арменският списък от 55 думи, създаден през XIII век от Киракос Ганджакец. От XIII до XV век текстовете на монголски език са написани с четири различни азбуки. Не е ясно кога е разработена монголската азбука и кога е започнала да се използва междурегионалната класическа версия на монголския език. Преди периода на завоеванията на Чингис хан говорим за периода на стария монголски език. От началото на XII и XIII век до края на XV и XVI век говорим за средномонголския период. В резултат на завоеванията на Чингис хан многобройни монголски диалекти са разпръснати из обширни области от Манджурия до Източна Европа. С течение на времето те се развиват до съвременни езици от монголското семейство, което в момента обхващат повече от 10 различни езици и диалекти. Към XVII век се формира съвременният монголски език. Той включва видими разлики в сравнение с други монголски езици. След Втората световна война диалектът халха става основа на литературния монголски език.

Използване на монголски език в бизнеса

Въпреки че на международната сцена монголският език не играе значителна роля, ползването му може да е абсолютно необходимо за осъществяване на бизнес в Монголия. Следователно, действайки на този пазар, е изключително важно да се погрижим за професионални преводи на всички корпоративни материали на монголски език, докато в случай на внос на стоки или суровини на българския пазар, си струва да се извърши професионален превод от монголски на български език. Определено ще допринесе за успеха на взискателния международен пазар.

Преводачи на монголски език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от и на монголски. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим преводна споразумения или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от монголски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от монголски език:

стандартни и бизнес преводи на и от монголски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на монголски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на монголски език – симултанен и консекутивен.

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на монголски език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!