Нидерландски език : Преводи

Нидерландският език е известен още като холандски в България. Той е част от групата на германските (западногермански език) езици, съставляващи част от индоевропейското езиково семейство. Използва се от почти 22 милиона души. Можем лесно да общуваме на нидерландски език в Холандия и Белгия, където той има статут на официален език. Може да се използва и за комуникация в Суринам, Аруба и Антили, които до края на 2010 г. са наричани Нидерландски Антили – 5 острова в Карибско море, които са холандска автономна територия.

История на нидерландския език

Нидерландският език започва да се развива през Средновековието. Първите текстове, написани на този език, идват от XI век. Този език е създаден чрез отделяне от диалектите на нискогерманския език, който от своя страна идва от стария саксонски.

Използване на нидерландски език в бизнеса

Нидерландският език ще бъде полезен за компании, които планират разширяване на бизнеса си в страните от Бенелюкс. Тъй като извън тази област, използваемостта му е ограничена до няколко малки територии, познанията по езика не оказват по-голямо влияние върху качеството на бизнес резултатите.

Преводачи на нидерландски език

Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим превод на споразумение от нидерландски или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от нидерландски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от нидерландски език:

стандартни и бизнес преводи на и от нидерландски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на нидерландски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на нидерландски език – симултанен и консекутивен;

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на нидерландски език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!