Португалски език : Преводи

Кой говори португалски?

Португалският е част от индоевропейското езиково семейство, по-специално групата на романските езици. Използва се от около 210 милиона души.

Португалски език за използва, преди всичко в Португалия, но също така и в много области на бившите португалски колонии: Бразилия, Мозамбик, Ангола, Гвинея Бисау, Екваториална Гвинея, Република Кабо Верде и островите Сейнт Томас. Във всички тези страни той играе ролята на официалния език. Потребителите му ще бъдат намерени в САЩ, Великобритания, Франция, Южна Африка, Испания, Аржентина, Куба, Шри Ланка и Бермудите.

История на португалския език

Португалският е сравнително млад език – първите записи идват от XII век. Португалският произхожда от латински. Създаден е на основата на галисийски, диалект на испански език, използван в северозападната част на Испания. В момента литературният език се основава на северния диалект.

Използване на португалския език в бизнеса

Португалският език е много полезен в бизнес отношенията със страни от Южна Америка, където този език все още се използва доста често. Българските компании са все по-отворени за тези области, чиято икономическа роля продължава да нараства. Според различни оценки, Бразилия скоро ще бъде една от водещите икономически сили – в светлината на тази информация познаването на португалски език не само ще бъде полезно, а просто желателно.

Преводачи на португалски език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от и на португалски. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим превода на споразумение от португалски или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също класифицирани. Нашите преводачи от португалски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от португалски език:

стандартни и бизнес преводи на и от португалски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на португалски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на португалски език – симултанен и консекутивен.

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на португалски език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!