Фарьорски език : Преводи

Преводаческа къща Скриванек предлага преводи на фарьорски език, извършени от преводачи с дългогодишен опит в сектора и специализирани познания в необходимата област (медицина, финанси, право – в зависимост от нуждите на клиента). Докато извършва превода от фарьорски на български и обратно, умел преводач на дадения език може точно да предаде съобщението, съдържащо се в съдържанието, като поддържа съответствието с изходния текст. Нашият опит е гаранция за вашето удовлетворение от извършения превод. Фарьорският език е един от нашите специалитети. Нашите офиси се намират в София и Пловдив. Ако търсите професионалист, който използва фарьорски език, току-що намерихте правилното място – нашето предложение включва цялостни услуги за превод от български на фарьорски и от фарьорски на български. Ние също така предлагаме преводи от всеки език, включен в нашата оферта, на фарьорски и обратно.

Кой говори фарьорски?

Само 80 хиляди души говорят фарьорски. За по-голямата част от тях това е родният им език. Фарьорският принадлежи към групата на германските езици, съставляващи част от голямо семейство на индоевропейските езици. Фарьорският език ще бъде полезен основно на Фарьорските острови, където живее голяма част от неговите потребители. От 1948 г. фарьорски език е официалният език на Фарьорските острови. В допълнение, той се използва и от няколко процента от населението на Дания.

История на фарьорския език

Историята на фарьорския език датира от 9 век след Христа. По това време германските племена започват да мигрират към Фарьорските острови. Около 900 година основният език на Фарьорските острови е бил стар норвежки, който се използвал от скандинавските заселници. Някои от тях обаче не идват от Скандинавия, а са потомци на заселници от района на Ирландско море. Това означава, че ирландският език е оказал влияние върху развитието на фарьорския език. Между 9 и 15 век се развива отделен фарьорски език, въпреки че вероятно все още е разбираем за хората, които използват старо норвежки език, и остава подобен на езика Норн. В периода между 14 и 17 век фарьорският се използва най-вече устно в песни с митологични мотиви. През 1906 г. фарьорският добива статус равен на датски, а от 1939 г. е единственият език, който се преподава в училищата и се използва във Фарьорския парламент.

Използване на фарьорския език в бизнеса

Поради малък брой потребители, фарьорският ще бъдат полезен при извършване на бизнес дейности само на Фарьорските острови и Дания. Ако се интересувате от разширяването на бизнеса на Фарьорските острови, е изключително важно да се погрижите за професионални преводи на всички корпоративни материали на фарьорски.

Преводачи на фарьорски език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от и на фарьорски. Ние си сътрудничим с опитен персонал от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори (включително специализирани сектори: индустриален, технически, медицински, правен и много други). Можем да извършим превода на споразумение от фарьорски или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също класифицирани. Нашите преводачи от фарьорски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от фарьорски:

стандартни и бизнес преводи на и от фарьорски; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на фарьорски; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на фарьорски – симултанен и консекутивен;

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на фарьорски  език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!