Фламандски език : Преводи

Кой говори фламандски език?

Повече от 6,5 хиляди души използват фламандски език по целия свят. За по-голямата част от тях това е родният им език. Фламандският принадлежи към групата на южно германските езици, съставляващи част от голямо семейство на индоевропейските езици. Използва се главно от хора, живеещи в Белгия, Холандия и Франция. Той се счита за белгийска версия на стандартизирания холандски език и затова се нарича фламандски холандски или белгийски холандски. В региона на столицата Брюксел той има статут на официален език.

История на фламандския език

Трудно е да се говори за напълно отделна история на фламандския език. Това все още е форма на холандския език, който от 1973 г. е официален език във Фландрия. Разликите между фламандски и холандски се основават до голяма степен на различни принципи на произношението и малки разлики в синтаксиса. През 1980 г. Холандия и Белгия подписаха Договора за холандския езиков съюз, в резултат на което петнадесет години по-късно бяха въведени промени във фламандския език. Терминът „фламандски“ се използва от XIV век по отношение на езика и диалектите на хората, живели във Фландрия и Херцогство Брабант.

Използване на фламандски език в бизнеса

Въпреки че на международната сцена фламандският език не играе значителна роля, познанията по него може да са много полезни за извършване на бизнес в  Белгия, където фламандците представляват повече от 50% от населението. Следователно, действайки на този пазар, е изключително важно да се погрижим за професионални преводи на всички корпоративни материали на фламандски, докато в случай на внос на стоки или суровини на фламандския пазар, си струва да се извърши професионален превод от фламандски на български език. Определено ще допринесе за успеха на взискателния международен пазар.

Преводачи на фламандски език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от и на фламандски. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим превод на споразумение от фламандски език или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от фламандски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от фламандски език:

стандартни и бизнес преводи на и от фламандски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на фламандски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на фламандски език – симултанен и консекутивен.

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на фламандски език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!