Легализации

Преводаческа къща СКРИВАНЕК е оторизирана да извършва официални преводи, легализация и оторизация на документи и други книжа както от български на чужди езици, така и от чужди езици на български.

 

Процедурата включва: превод на документите от заклет преводач, внасянето им в административно-правния отдел на съответната институция, заверка на оригиналния документ в министерствата, чиито печати се изискват. След заплащане на всички необходими такси, преводът се „скачва“ към заверения документ и се заверява в Консулски отдел на МВнР. Така документът вече е валиден за представяне пред властите на съответната държава.

СКРИВАНЕК е посредник при легализирането на преводите на документи, но ние не начисляваме допълнителни такси за заверка и легализация.  Заплаща се за преводаческия труд, нужните куриерски услуги и държавните такси. Сроковете за изпълнение са съобразени със сроковете на заверяващите инстанции.

МВнР на РБ предлага следните срокове за легализация и заверка на документи:

  • обикновена услуга – 3 работни дни;
  • бърза услуга – за следващия ден.

Обадете ни се за по-подробна информация. Ще получите консултация относно разпоредбите и правилата за легализация и заверка, а също информация дали се нуждаете от легализация на документа или само от заверен превод.