Датски език : Преводи

Кой говори датски?

Датският принадлежи към групата на източноскансинавските езици, произхождащ от древния нордически език. Общо около 6 милиона души говорят този език.

Датският език има статут на официален език в Дания, Гренландия и на Фарьорските острови. Много хора говорят датски в северния регион на Германия – Шлезвиг-Холщайн. Интересното е, че в Исландия се преподава и като един от основните чужди езици, в допълнение към английския и норвежкия, поради факта, че Исландия е била в личен съюз с Дания до 1944 г.

История на датския език

Първите датски текстове, написани на латински произхождат от XIII век. Стандартният датски език е разработен през XVII век на базата на зеландския диалект. В момента датският е доста еднообразен език. Диалектите не са нито популярни, нито се развиват. Интересно е, че южният диалект на шведския език е включен в датските диалекти. Това произтича от факта, че до 1658 г. тези райони са били обитавани от датско население.

Използване на датски език в бизнеса

Тъй като датският език се използва основно от датското население, познанията по езика ще бъдат много полезни за развитието на бизнеса в Дания. Ползването на датски език със сигурност ще улесни и постигането по-бързо на успех на този пазар. На международната арена датският език не играе значителна роля.

Преводачи на датски език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от датски на български и от български на датски език. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим превод на споразумение от датски или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от датски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от датски език:

стандартни и бизнес преводи на и от датски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на датски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на датски език- симултанен и консекутивен.

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на датски език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!