Немски език : Преводи

Преводаческа къща Скриванек извършва преводи от български на немски език или обратно с особена прецизност. Ние гарантираме, че поръчаният от вас текст ще бъде преведен от немски на български език или обратно от преводач, който има специализирани познания в областта на предмета на поръчката. Като се грижим за най-високото качество на услугите и за удовлетвореността на нашите клиенти, ние поверяваме преводите между български и немски език на професионалисти, които могат ефективно да предадат стойността и силата на съобщението в оригиналното съдържание. Каним ви да се свържете с един от офисите на Преводаческа къща Скриванек в България, където ще извършим желания от вас превод от или на немски език.

Кой говори немски език?

Немският език принадлежи към групата на западногерманските езици, съставляващи част от индоевропейското езиково семейство. Използва се от около 130 милиона души, от които над 100 000 са хора, за които немският е роден език. Интересното е, че немският език не е еднообразен. Той има различни диалекти сред които са алеманският и баварският. Можем да общуваме на немски в Австрия, Белгия, Лихтенщайн, Люксембург, Швейцария и естествено – Германия. Във всички тези страни немският език има статут на официален език. Немски език се говори и в някои региони на Франция, Чехия, Словакия, Италия, Намибия, Холандия, Унгария, Русия и Казахстан.

История на немския език

Първият период на немския език се простира от 6 до 11 век, когато се появяват първите текстове, написани на старогермански език, например Abrogans, St. Galler Paternoster, Tatian, Althochdeutscher Isidor, Merseburger Zaubersprache, Hildebrandslied, Muspilli, Wessobruner Gebet и Ludwigslied. От 1050 г. се формират фонетиката, синтаксисът и немската лексика. До 1650 г. е разработена и граматиката. След 1800 г. възниква формата на немския език, която с някои промени все още се използва.

Приложение на немски език в бизнеса

Немският език ще бъде полезен за много хора и компании, които се насочват към Германия, търсейки професионални и бизнес възможности. Привлекателни са високите заплати и сравнително евтините разходи за поддръжка. Въпреки че много немци владеят английски език, познаването на родния им език със сигурност ще има положителен ефект върху бизнес отношенията. Следователно си струва да инвестирате в българско-немския превод на офертата на вашата компанията.

Преводачи на немски език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от немски на български и от български на немски език. Ние извършваме българско-немски и немско-български преводи, както и преводи от немски на всеки език, включен в нашата езикова палитра. Ние си сътрудничим с опитен персонал от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи.

Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, юриспруденция и много други. Можем да извършим превода на споразумение от немски език или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от немски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната. Преводите от и на немски език са едни от най-често поръчваните преводи, извършвани от нашите преводачи.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от немски език:

стандартни и бизнес преводи на и от немски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на немски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на немски език – симултанен и консекутивен.

Интересувате  се от предложението ни за услуги на немски език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!