Руски език : Преводи

Преводаческа къща Скриванек извършва преводи от български на руски език или обратно с особена прецизност. Ние гарантираме, че поръчаният от вас текст ще бъде преведен от руски на български език или обратно от преводач, който има специализирани познания в областта на предмета на поръчката. Като се грижим за най-високото качество на услугите и за удовлетвореността на нашите клиенти, ние поверяваме преводите между български и руски език на професионалисти, които могат ефективно да предадат стойността и силата на съобщението в оригиналното съдържание. Каним ви да се свържете с един от офисите на Преводаческа къща Скриванек в България, където ще извършим желания от вас превод от или на руски език.

Кой говори руски?
Руският език принадлежи към групата на източнославянските езици, съставляващи част от индоевропейското езиково семейство.  Използва се от приблизително 300 милиона души по света за почти половината от тях това е роден език. С този език можем да общуваме в Беларус, Литва, Латвия, Естония, Украйна, Киргизстан, Казахстан, Молдова, Грузия и, разбира се, Русия. Руският и един от шестте езика на ООН. Той не използва латиница, а кирилица, или нейната опростена форма – Гражданка, която е по-подобна на латинската азбука. Руският включва три големи групи диалекти: северен, централен (или среден) и южен, които са подразделени на специфични диалекти.

История на руския език
Историята на руския език започва от предславянския период (около 1500 г. пр. Н. Е.), когато се ражда предславянският език, общ за всички славяни. През древноруския период, между XI и XIV век, се създава и развива литературата в различни части на страната. По време на обединителния период (до XVIII век) се създава национална литература, а заедно с нея и езикът, който е окончателно формиран през XIX в.

Използване на руския език в бизнеса
Руският е ще бъде необходим за компаниите, които планират да извършват бизнес дейности в Източна Европа и Русия. За тези компании знанието на руския език определя техния успех на пазара. Важно е не само да знаете руски, но и да гарантирате професионални преводи на бизнес документи от и на руски език. Коректността на превода на всички документи на компанията доказва нейния професионализъм и помага да спечелите доверието на новите клиенти.

Преводачи на руски език
Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от руски на български и от български на руски език. Ние извършваме българско-руски и руско-български преводи, както и преводи от руски на всеки език, включен в нашата езикова палитра. Ние си сътрудничим с опитен персонал от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи.

Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, юриспруденция и много други. Можем да извършим превода на споразумение от руски език или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от руски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната. Преводите от и на руски език са едни от най-често поръчваните преводи, извършвани от нашите преводачи.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от руски език:

стандартни и бизнес преводи на и от руски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на руски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на руски език – симултанен и консекутивен.

Интересувате  се от предложението ни за услуги на руски език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!