Френски език : Преводи

Кой говори френски?

Френският език принадлежи към групата на романските езици, съставляваща част от индоевропейското езиково семейство. Говори се от приблизително 200 милиона души по света, а за огромната част от тях това е родният им език.

Може да комуникираме с него в над 50 страни по света. Много хора говорят френски в Белгия, Швейцария, Канада и, разбира се, във Франция. В много страни от Африка на юг от Сахара, това е официалният език. Може да срещнем хора, които го говорят, в Конго, Чад, Нигерия, Мадагаскар, Сейшелите, Сенегал, Камерун и Люксембург. Интересно е, че както в случая с испанския език, много международни организации използват френски език за комуникация: IFA, Европейската космическа агенция, ОИСР, НАТО, Международният съд, СТО и Африканският съюз.

История на френския език

Френският език произхожда от латинския език и до ден днешен е подобен на него в много отношения. Келтският и германският език, използвани от хора, обитавали територии близо до съвременна Франция, са повлияли в голяма степен формирането му.

От XVIII век френският е международен език. Смятало се е, че всеки образован човек трябва да го знае. Френският език се e използвал в цяла Европа през този период.

Използване на френски език в бизнеса

В момента френският език присъства в повече от 50 държави по света. Компаниите, които се стремят да постигнат признание в очите на клиенти от Франция, Белгия, Швейцария или Централна и Южна Африка, трябва да се грижат за служителите си, които перфектно владеят френски език. Френскоговорящите реагират много благоприятно на опитите за установяване на бизнес контакти на техния собствен език. Това ги кара да се чувстват уважавани от потенциалния бизнес партньор.

Преводачи на френски език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от френски на български и от български на френски език. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори (включително специализирани сектори: индустриален, технически, медицински, правен и много други). Можем да извършим превода на споразумение от френски език или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от френски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от френски език:

стандартни и бизнес преводи на и от френски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на френски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на френски език – симултанен и консекутивен.

Интересувате ли от предложението ни за услуги на френски език? 

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!