Английски език : Преводи

Преводаческа къща Скриванек предлага преводи на английски език, извършени от преводачи с дългогодишен опит в сектора и специализирани познания в необходимата област (медицина, финанси, право – в зависимост от нуждите на клиента). Докато извършва превода от английски на български и обратно, умелият преводач точно предава информацията, съдържаща се в материала, като поддържа съответствието с изходния текст. Нашият опит е гаранция за вашето удовлетворение от извършения превод. Английският език е нашият специалитет. Нашите офиси се намират в София и Пловдив. Ако търсите професионалист, който да извърши превод на английски език, току-що попаднахте на правилното място – нашето предложение включва цялостни услуги за превод на английски език, от английски на български или друг език.

Кой говори английски език?

Повече от 1,6 милиарда души използват английски език по целия свят. За приблизително 330 милиона души това е техният роден език. Английският език принадлежи към групата на германските езици, съставляващи част от голямото семейство на индоевропейските езици. Има повече от 30 диалекта в зависимост от територията, на която се използва.

Ако искате да адресирате съдържанието на своето съобщение до широка група получатели, преводът е добра идея. Английският език е третият най-говорим език в света. Може да се използва като средство за комуникация в Обединеното кралство, Съединените щати, Австралия, Нова Зеландия, Германия, Франция, Япония, Норвегия, Филипините, Швейцария, Турция, Италия, Израел и десетки други страни. В повече от 50 страни по света това е официалният език. Не е чудно, че преводите от английски на български и обратно са най-честите ни поръчки.

История на английския език

Първоначално староанглийският е бил смесица от диалекти на англосаксоните, населявали Великобритания. Нашествията на викингите (които използвали скандинавски език) и норманите (които говорели старофренски език) предизвикали значителна еволюция на английския език, особено по отношение на лексиката и граматиката. Влиянието на старофренския език е отговорно за омекотяването на произношението, както и за специфичното произношение на много английски думи (напр. jewel, pearl, parliament). Ранният период на съвременния английски датира от началото на династията Тюдор до XVI век, когато започва периодът на модерния английски език.

Английски език в бизнеса

Без да преувеличаваме можем да кажем, че английският е бизнес езикът на света. Всъщност, всички отрасли на бизнеса – маркетинг, финанси, човешки ресурси, изследвания, развитие, стратегии за управление, комуникация – са наситени с английски думи и изрази. Като се вземе предвид колко хора и държави говорят английски, този език е необходим за успешното осъществяване на бизнес на транснационално ниво и за поддържане на връзките с чуждестранни бизнес партньори и от страни, където английският не е официалния език! Ето защо, освен доброто познаване на този език е изключително важно да се осигурят професионални преводи на корпоративните материали на английски език. Ако например доставяме чужди стоки на нашия български пазар, трябва да се погрижим за висококачествения превод от английски на български език. Това определено ще допринесе за успеха на взискателния пазар.

Преводачи на английски език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от английски на български и от български на английски език. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни области. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори (включително специализирани сектори: индустриален, технически, медицински, правен и много други). Можем да извършим превод на споразумение от английски или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от английски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната. Тъй като английският език е безспорен лидер по брой поръчки, през годините сме създали група от отлични експерти в областта, които имат богати познания и опит в превода на различни текстове от и на английски език.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от английски език:

стандартни и бизнес преводи на и от английски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на английски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на английски език – симултанен и консекутивен.

Интересувате се от предложението ни за услуги на английски език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!