Български език : Преводи

Кой говори български?

Българският принадлежи към групата на южнославянските езици (балканската група), съставляваща част от индоевропейското езиково семейство. Използва се от почти 12 милиона души. За писане на български език се използва леко модифицирана кирилица. Говорейки го, можем да общуваме на Балканите, в Турция, Унгария, Молдова, някои части на Гърция, Румъния, Сърбия, Украйна и, разбира се, в България.

История на българския език

Българският произлиза от оригиналния език на славяните, пристигнали на Балканския полуостров около VI в. сл. хр. Съвременният български език включва следи от речта на прабългарите от времето, когато балканските славяни са се слели с прабългари, създавайки заедно една държава. Най-големите промени в българския език са настъпили между XII и XIV век. В средата на XVIII век българският език става развита форма на език.

Използване на българския език в бизнеса

Български език се използва в няколко държави, но те не играят значителна роля на международната арена. България, която стана известна като една от любимите ваканционни дестинации на германци, руснаци и поляци, е и сред водещите държави, извършващи дейности и на международните пазари. В България има и множество чуждестранни фирми с инвестиционни проекти. Следователно този език има широко приложение в бизнес отношенията с другите държави от ЕС и извън него.

Преводачи на българския език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове  от и на български език. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим превод на споразумение от български език или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от български език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Свържете се с нас и ще получите оферта само за 30 минути!

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на български език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!