Виетнамски език : Преводи

Преводаческа къща Скриванек предлага преводи от и на виетнамски език, извършени от преводачи с дългогодишен опит и специализирани познания в необходимата област в зависимост от нуждите на клиента. Докато извършва превода от виетнамски на български език и обратно, умел преводач на дадения език може точно да предаде съдържанието, като поддържа съответствието с изходния текст. Нашият опит е гаранция за вашето удовлетворение от извършения превод. Виетнамският език е един от нашите специалитети. Нашите офиси се намират в София и Пловдив. Ако търсите професионалист, който използва виетнамски език, току-що намерихте правилното място – нашето предложение включва цялостни услуги за превод от български на виетнамски език и обратно. Ние също така предлагаме преводи от всеки друг език на виетнамски език и обратно.

Кой говори виетнамски език?

Повече от 80 милиона души използват виетнамски език по целия свят. За по-голямата част от тях това е родният им език. Виетнамският език е част от голямо семейство на австроазитските езици. Виетнамският език основно се използва във Виетнам. Освен това може да го срещнем в Камбоджа, Лаос и други страни от Източна Азия. Голяма част от виетнамските емигранти са в САЩ.

История на виетнамския език

Смята се, че началото на виетнамския език трябва да се търси в районите на Червената река, разположени в северен Виетнам. Виетнамците дълго време са били под влиянието на Китай. Управляващият елит възприема китайския (мандаринския) език като официален език. Това е довело до проникване на китайския речник и граматични структури във виетнамския език. В наши дни китайско-виетнамските думи съставляват приблизително 1/3 от виетнамския речник. Когато Франция нахлува във Виетнам в края на 19 век, френският език постепенно замества китайския като официален език в образованието и правителството. През този период виетнамците поемат много френски думи. Можем да разграничим следните исторически периоди от развитието на виетнамския език: Предвиетнамски, протовиетнамски, архаичен виетнамски, древен виетнамски, средновиетнамски и съвременен виетнамски език.

Използване на виетнамския език в бизнеса

За да извършвате бизнес дейности във Виетнам, ще Ви е необходими виетнамския език. Той ще Ви бъде полезен и в Лаос и Камбоджа. Следователно, действайки на този пазар, е изключително важно да се погрижим за професионални преводи на всички корпоративни материали на виетнамски, докато в случай на внос на стоки или суровини от виетнамския пазар, си струва да се извърши професионален превод от виетнамски на български език. Определено ще допринесе за успеха на взискателния международен пазар.

Преводачи на виетнамския език

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от и на виетнамски език. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи на виетнамски език, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим преводи на споразумения или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също класифицирани. Нашите преводачи от виетнамски език не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от виетнамски език:

стандартни и бизнес преводи  от и на виетнамски език; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на виетнамски език; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на виетнамски език – симултанен и консекутивен.

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на виетнамски език?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!