Иврит език : Преводи

Преводаческа къща Скриванек предлага преводи на иврит, извършени от преводачи с дългогодишен опит в сектора и специализирани познания в необходимата област (медицина, финанси, право – в зависимост от нуждите на клиента). Докато извършва превода от иврит на български и обратно, умел преводач на дадения език може точно да предаде съдържанието, като поддържа съответствието с изходния текст. Нашият опит е гаранция за вашето удовлетворение от извършения превод. Иврит е един от нашите специалитети. Нашите офиси се намират в София и Пловдив. Ако търсите професионалист, който използва иврит език, току-що намерихте правилното място – нашето предложение включва цялостни услуги за превод от български от и на иврит на български език. Ние също така предлагаме преводи от всеки език, включен в нашата оферта, на иврит и обратно.

Кой говори иврит?

Повече от 7 милиона души използват иврит по целия свят. За по-голямата част от тях това е родният им език. Иврит принадлежи към групата на семитските езици, съставляващи афро-азиатското езиково семейство. Ивритът често се използва в Израел. Използва се и от многобройни еврейски диаспори по света, особено в САЩ и Франция.

История на иврит

Историята на иврита е от поне 3 хиляди години. Изследователи и езиковеди предлагат разделянето на историята на еврейския език според етапите на неговото развитие на: библейски иврит, мишненски иврит, средновековен иврит, съвременен или израелски иврит. Когато израилтяните са отишли в Ханаан в средата на второто хилядолетие пр.н.е., те вероятно са използвали една от разновидностите на семитския език. С течение на времето този език се смесва с различни местни езици, особено с ханаанския език. Най-старият известен текст на еврейски език е календар от Гезер, написан на финикийска писменост (наричан още палео-иврит). В по-късния период иврит се развива на няколко пъти, главно в края на второто и първото хилядолетие пр. н. е. След това през периода на вавилонския плен и около 9 в. сл. Хр., мазоретите подобряват системата за запис на иврит, добавяйки към библейски ръкописи знаците за гласни и ударения. В края на 18 в. сл. Хр. започва процесът на определяне на съвременния еврейски език, който от 1948 г. е официален език на държавата Израел.

Използване на иврит в бизнеса

Икономическото сътрудничество между България и Израел бавно се засилва.  Следователно, действайки на този пазар, е изключително важно да се погрижим за професионални преводи на всички корпоративни материали на иврит, докато в случай на внос на стоки или суровини, си струва да се извърши професионален превод от иврит на български. Определено ще допринесе за успеха на взискателния международен пазар.

Преводачи на иврит

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от и на иврит. Ние си сътрудничим с опитен персонал от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим преводи на споразумения или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от иврит не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от иврит:

стандартни и бизнес преводи на и от иврит; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на иврит; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на иврит – симултанен и консекутивен.

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на иврит?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!