Хинди : Преводи

Преводаческа къща Скриванек предлага преводи на хинди, извършени от преводачи с дългогодишен опит в сектора и специализирани познания в необходимата област (медицина, финанси, право – в зависимост от нуждите на клиента). Докато извършва превода от хинди на български и обратно, умелият преводач точно предава информацията, съдържаща се в материала, като поддържа съответствието с изходния текст. Нашият опит е гаранция за вашето удовлетворение от извършения превод. Хинди е един от нашите специалитети. Нашите офиси се намират в София и Пловдив. Ако търсите професионалист, който използва хинди, току-що намерихте правилното място – нашето предложение включва цялостни услуги за превод от български на хинди и от хинди на български. Ние също така предлагаме преводи от всеки език, включен в нашата оферта, на хинди и обратно.

Кой говори хинди?

В зависимост от метода на изчисление, хинди говорят от 180 милиона до 422 милиона души по света. Този по-голям брой е резултат от отчитането на хора, които ползват езиците Раджастан, Бихари и Пахари, които често са класифицирани като диалекти на хинди. Хинди принадлежи към индоевропейското езиково семейство и по-специално към индоарийските езици. Хинди е основно официалният език на Индия. Потребителите му обаче могат да бъдат намерени и в Непал, Фиджи, Мавриций и Суринам. Освен това голяма група от хора, които говорят този език, живеят в Западна Европа и Съединените щати.

История на хинди.

Подобно на другите индо-арийски езици, хинди е пряк потомък на ранна форма на ведически санскрит, появила се през VII в. сл. хр. Преди стандартизацията на хинди различните диалекти и езици придобили известност в резултат на използването им в литературата (Авадхи и Брадж Бхаша). Ранната хинди литература е създадена през XII и XIII век след Христа. Произведения от този период включват епоси на Раджастан. Хинди, използван в наши дни, се основава на диалекта на Khari boli, националния език на Делхи и съседните му области, който замества по-ранните диалекти, като Awadhi, Maithili и Braj Bhasha. Съвременният хинди и литературната му традиция се развиват в края на XVIII век и в подобна форма важат и днес.

Използване на хинди в бизнеса

Хинди ще бъде незаменим, ако искаме да извършваме бизнес дейности в Индия. Този пазар става все по-интересен за българските предприемачи поради много динамичния растеж. Следователно, навлизайки на тези пазари, е изключително важно да се грижим за професионални преводи на всички корпоративни материали на хинди. В случай на внос на стоки (напр. текстилни или химически материали, които основно се внасят от Индия) на българския пазар, си струва да се погрижите за професионални преводи от хинди на български. Определено ще допринесе за успеха на взискателния международен пазар.

Преводачи на хинди

Преводаческа къща Скриванек извършва професионални преводи на текстове от и на хинди. Ние си сътрудничим с опитен екип от преводачи, специализирани в различни дисциплини. Можем да предоставим както стандартни, така и заверени преводи. Нашата оферта е адресирана до компании от всички сектори, включително: производство, машиностроене, медицина, право и много други. Можем да извършим преводи на споразумения или да превеждаме фирмени документи, фактури, каталози, рекламни лозунги, доклади, бизнес кореспонденция, актове, пълномощни, формуляри и други материали, също и класифицирани. Нашите преводачи от хинди не само ще се погрижат за точността на превода, но и за ефективността на текста, неговия подходящ стил и адаптиране към културния контекст, както по отношение на самия език, така и на страната.

Най-често извършвани поръчки за преводи на и от хинди:

стандартни и бизнес преводи на и от хинди; експресни преводи; заверени преводи; редакция; локализация; превод на уебсайтове на хинди; DTP – графична подготовка на документи; устен превод от и на хинди – симултанен и консекутивен.

Интересувате ли се от предложението ни за услуги на хинди?

Пишете ни  и ще получите индивидуална оферта само за 30 минути!